​God mat i skön, avslappnad miljö

Mosaik Steakhouse serverar mat från medelhavet som bygger på färska råvaror och bjuder på fantastiska smakupplevelser.

Runt medelhavet sitter man länge med vänner och familj och njuter av middagen.

Meze, tapas, antipasti, souvlaki, adana  är några utvalda rätter.

I vårt öppna kök ser du hur vi tillagar alla rätter från början till slut.

Mosaik Steakhouse serverar träkollsgrillad hängmörad biff och entrecote som passar din storlek.

Mosaik Steakhouse bjuder in till fest.

Varmt välkomna!

FÖRRÄTTER

GRILLAT VITLÖKSBRÖD
Serveras med tzatziki, oliver, ruccola och parmesan
55: -


​BLÅMUSSLOR
Vinkokta blåmusslor i grädde & vitlök serveras med bröd
65: -


​RÄKCOCKTAIL
Serveras med handskalade räkor, Rhode Island och rostat bröd
75: -


​TOMATSALLAD
Serveras med rödlök, mozzarella, basilika och olivolja
59: -


​GRILLAD HALLOUMI
Serveras med ruccola dipp, tomat och rödlök
69: -


​HETA SCAMPI I VITLÖKSMÖR
Serveras med bröd och sallad
85: -


​OXFILÉ CARPACCIO
Serveras med ruccola, pinjenötter, svartpeppar, parmesan, olivolja
85: -


​TOSCANA HUMMERSOPPA
Serveras med handskalade räkor, kräftstjärtar, crème fraiche och vitlöksrostat bröd
75: -


​MEZE TALLRIK (FÖR TVÅ)
Babaghanoush (aubergineröra), Haydari (fetaoströra), tomatezme, tzatziki, börek (fetaostrulle) och hembakat bröd
120: -


​Á LA CARTE FRÅN TRÄKOLSGRILLEN

KLASSISK PEPPARSTEK
Serveras med cognacdoftande pepparsås och sparris och klyftpotatis
239: -


​SURF & TURF
Grillad oxfilé med scampi på spett, serveras med ruccolasallad, grillad majs, bearnaise & pommes frites
245: -


​OXFILÉ PROVENCALÉ
Grillad oxfilé serverat på en bädd av haricoverts och råstekt potatis, baconinlindade sparris, rödvinssås och vitlöksmör
229: -


​GRILLADE LAMMRACKS
Serveras med tzatziki, rödvinssås, rostade rotfrukter och klyftpotatis
229: -


​KALVFILÉ A LA OSCAR
Serveras med sparris, kräftstjärtar, bearnaise, rödvinssås och klyftpotatis
209: -


​KLASSISK GRILLMIX TALLRIK (FÖR TVÅ)
Grillade lammracks, Adana & majskycklingfilé med fetaoströra, bearnaise, tzatziki, tomatezme, olivröra och klyftpotatis
419: -


​MOSAIKS DUCHEF TALLRIK (FÖR TVÅ)
Grillad oxfilé, lammracks & fläskfilé med baconinlindade haricoverts, chili bearnaise, tzatziki, aubergineröra, rödvinssås, grillade tomater & majs samt klyftpotatis
449: -

FISKRÄTTER

   

GRILLAD RÖDINGFILÈ PÅ MEDELHAVSSTIL
Serveras med oliver, vitlök, olivolja, toppat med friterad kapris, syltad rödlök och klyftpotatis
195: -

​SMÖRSTEK GÖSFILE
Serveras på sparrisbädd med räkor- & dillhollandaise och bakad potatis
189: -

​CHILIMARINERADE MEDELHAVSRÄKOR PÅ SPETT
Scampi serveras med chili- & saffrans aiolioch bakad potatis
199: -

​BOUILLABAISSE FISK- & SKALDJURSGRYTA
Serveras med blåmusslor, vitlöksbröd, saffransaioli, toppad med handskalade räkor
175: -

​PERNOD FLAMBERADE FRUKTER FRÅN HAVET
​​
Serveras med scampi, blåmusslor, grön sparris, lök, kantareller, bröd och ris
195: -


SALLADER

KLASSISK CEASARSALLAD
Serveras med grillad majskyckling, bacon, romansallad, tomater, gurka, paprika, rödlök,
​bröd, oliver, Ceasar dressing, ruccola och parmesan
149: -


​RÄKSALLAD
Serveras med handskalade räkor, avokado, gröna sparris, tomater, gurka, paprika,
​rödlök, romansallad, bröd, ruccola, oliver, Rhode Island och parmesan
155: -

VEGETARISKA RÄTTER

HALLOUMIBURGARE
Serveras med sallad, avokado, dressing, syltad rödlök, pommes och chilibearnaise
149: -


​GORGONZOLA PASTA
​​
Serveras med gorgonzola, kantareller, grädde och parmesan
139: -

​GRÖNSAKSBIFFAR
Serveras med sallad, Kalamata oliver, tzatziki, tomat dipp, chilibearnaise och pommes
​139: -

PLANKSTEK
Serveras med (Grönsaksbiffar alt. Halloumi), pommes duschesse, tomat provencalé och dippsåser
​155: -

    

VI ANVÄNDER BARA KÖTT AV HÖGSTA KVALITET, BLACK ANGUS FRÅN AUSTRALIEN

SIRLOIN RYGGBIFF

200 gr./ 189:-

250 gr./ 209-

TENDERLION OXFILÉ

200 gr./ 229:-

250 gr./ 249:-

RIBYE ENTRECÔTE
​200gr./ 199: -
​250gr./ 219: -

PORK TENDERLION FLÄSKFILÉ
​175: -

                           ​

               MOSAIK’S PLANKSTEK ROYAL

Sirloin​                                    Tenderlion                              ​Ribye
Ryggbiff 200g/250g       ​   Oxfilé 200g/250g              ​   Entrecôte 200g/250g
​                    189/ 209: -                       ​​229/249: -                                       ​​199/219: -


Rödingfilé
195: -​                   Gösfilé 189: -​                        Pork Tenderlion
​​                                                                                                       Fläskfilé
175: -

Samtliga plankstek serveras med pommes duchesse, baconinlindade haricoverts, ostbakad tomat provencalé och rödvinssås och bearnaise (fisk serveras med vitvinssås/hollandaise)

MOSAIKS TRADITIONELLA RÄTTER

     GRILLBIFF
Serveras med chili bearnaise, rödvinssås och pommes
179: -

GRILLAD MAJSKYCKLINGFILÉ
Serveras med rödvinssås, rostade rotfrukter, chili- & fetaost crème och pommes
165: -

WIENERSCHNITZEL
Klassisk schnitzel på kalv, serveras med rödvinssås, ansjovissmör, gröna ärtor och klyftpotatis
189: -

MOSAIK’S ANGUS BURGARE
Serveras med bacon, salt gurka, chilidressing, cheddarost, syltad rödlök, sallad och pommes
159: -

​FILÉ MIGNON CASANOVA
Oxfilé och fläskfilé, serveras med rödvinssås, bearnaise, rotfrukter och klyftpotatis
195: -

​SOUVLAKI PÅ GREKISKT VIS
Fläskfilé serverat med tzatziki, rödvinssås och klyftpotatis
169: -

​BIFF RYDBERG PÅ KLASSISKT VIS
Lyxig pyttipanna på oxfilé serveras med lök, senapsgrädde, äggula, persilja och tärnad potatis
219: -

ADANA
Kryddig färsblandning på kalv och lamm med fetaoströra, tomatezme, aubergineröra och basmatiris
159: -

​OXFILÉ PASTA
Serveras med strimlad oxfilé, kantareller, grädde, ruccola och parmesanost
159: -

​SKALDJURSPASTA
Serveras i vitvinssås med scampi, handskalade räkor, musslor, kräftstjärtar, ruccola och parmesanost
159: -

​-

-

DESSERT MENY

KAFFE & KAFFEDRINKAR

-

 

CHOKLADFONDANT
Klassisk fondant bakad i ugnen serveras med grädde och vaniljglass
75: -

​CREME BRÛLÉE
Klassisk fransk crème brûlée toppat av ett karamelliserat lager av socker
69: -

CHOKLADMOUSSE/PRALINÉ
Mörk chokladmousse med hasselnötscrème på krispig chokladbotten
65: -

TIRAMISU PÅ KLASSISKT VIS
Gjord på krämig mascarpone (färskost), ägg och cognac
Serveras med esspressodoppade savoiardekex, toppat med ett puder av kakao
69: -

​CHEESECAKE VIT CHOKLAD
Krämig cheesecake gjord på färskost med en botten av digestivekex, toppat med riven vit choklad
69: -

​TARTUFO CITRON LIMONCELLO
En kärna av Limoncellocrème täckt av citronglass och fint hackad maräng69: -

​PISTAGEGLASS
Serveras med rostade pistagenötter
65: -

​GRÄDDIG VANILJGLASS
Serveras med varm hjortronsylt & vispgrädde
75: -


​ENKEL KAFFE | TE | ENKEL ESSPRESSO
​(20: -)

​CAPPUCCINO | DUBBEL ESPRESSO

KAFFE LATTE | KAFFE MACCHIATO | CAFFÈ CON PANNA (30: -)

IRISH COFFEE Whiskey, farinsocker, kaffe & grädde 4cl 82: -/ 6cl 118: -

ROMAN COFFEEGalliano, Kahlua, kaffe & grädde 4cl 82: - / 6cl 118 : -

KAFFE KARLSSON Cointreau, Baileys, kaffe & grädde
4cl 82: - / 6cl 118 : -

DESSERTVIN

Beames-de-Venise 2007 Rhône Frankrike
Rund, varm, söt & blommig smak med inslag av apelsin. Perfekt balans mellan syra och sötma.
13kr/cl


​Romariz 10 years Douro Portugal
Fylligt & elegant vin med fruktig smak& fint inslag av fat.

13kr/cl

​Kontaktinformation

Mosaik Steakhouse

Myggdalsplan 1 - 135 40 Tyresö

Telefon: 08 712 10 40

info@mosaiksteakhouse.se

​Öppettider

Måndag-Torsdag: 10.00 - 21.00

Fredag: 10.00 - 22.00

Lördag: 12.00 - 22.00

Söndag: 12.00 - 21.00